diumenge, 25 de febrer del 2007

Amb ulls de dona


Avui el programa de Sílvia Coppulo a la 2 tractava sobre la immigració. Molt interessant. Ja sabeu que aquest és l'unic programa de debat televisiu paritari i aìxò li dóna un punt de vista diferent ja que les dones que hi participen acostumen a donar la visió de gènere.

En aquest cas una convidada de luxe, la Gemma Lienas presidenta de Dones en Xarxa, ha incorporat aquesta visió de les dones. Fins la seva intervenció es parlava de dades econòmiques, de la riquesa que aporten les persones immigrades, els mites populars sobre el profit o possibles tractes de favor que reben dels ajuts socials, etc... Quan la Gemma ha prés la paraula ha introduit els drets d'aquestes dones i la necessitat de que es respectin els principis d'igualtat entre homes i dones que incorporen les nostres lleis.

És un tema important, la convivència entre nouvinguts/des i persones autòctones comença per aquest punt. La majoria de persones immigrades venen de països amb un nivell de desenvolupament dels drets de les dones molt per sota del nostre. Ja sabem que la nostra situació no és la panacea però partim d'un nivell una mica millor en aquest sentit.

La nostra Constitució no accepta la poligàmia, la nostra societat no tolera "oficialment" el sotmetiment de les dones als homes i respecta la llibertat de les persones.

Sobretot m'ha agradat molt la defensa que la Gemma Lienas ha fet del caràcter privat de les religions (sobretot quan es parlava de la seva incidència en les normes de convivència) i la importància que té que es visqui d'aquesta manera i no s'oficialitzin les seves normes.

I, per acabar, dir que estic completament d'acord amb ella en que el concepte multiculturalitat no és l'idoni per incorporar la convivència. El respecte a totes les cultures és important però en nom d'aquest concepte no es poden amagar les injustícies i les mancances de les mateixes. Inclosa la nostra

4 comentaris:

Amparo ha dit...

Bienvenida al maravilloso mundo del periodismo:
http://www.mujeresenred.net/donesenxarxa/breve.php3?id_breve=628

Eres una "fuente" de inspiración ;-)

Amparo ha dit...

Y aquí tienes el enlace a trocitos:
http://www.mujeresenred.net/donesenxarxa
/breve.php3?id_breve=628

garmir ha dit...

Hola:
Jo també vaig veure el programa-debat de la Silvia Coppulo sobre la inmigració i em sembla que no es poden destinar tants recursos socials a aquest tema , quant es tindrien que utilitzar en la població local.

Lucía Solís ha dit...

No recordo bé les dades que es van donar (diumenge al matí em relaxo una mica) però recordo que es va fer una intervenció que trencava alguns dels mites sobre la despesa que es fa en aquest punt. Malgrat això la meva opinió és que qualsevol inversió en fer una bona acollida (sense deixar d'exercir control en el fluxe migratori)és també invertir en la població local.