dimarts, 20 de febrer del 2007

Discriminant a la miss


Un nou cas de discriminació, en aquest cas a una miss (El País). Sembla que les mares no poden ser reines de bellesa. No segueixo aquest món dels concursos de bellesa però, en aquest cas, era impossible inhibir-se en l'opinió ja que ens trobem amb un cas flagrant de discriminació que atempta contra el principi d'igualtat. Ara ens assabentem de que una mare no pot ser miss en el nostre país.

Miss Cantàbria va guanyar el concurs però només ha pogut gaudir del seu triomf durant catorze dies ja que quan l'organització va saber que tenia un fill de tres anys la va desposeir de la corona.

El pitjor de tot és que en el cas dels misters no és així perquè l'argument per incorporar aquesta clausula a les bases del concurs és que una mare no pot viatjar durant un any i deixar el seu fill sota la tutela del seu pare. I un home si? També hi ha un altre argument, ser mare suposa canvis físics i a un home, no. Això està clar, els homes no pateixen aquesta circumstància però si és així, com han escollit a aquesta noia? No ho han vist quan desfilava?

Continuem penalitzant la maternitat i discriminant en un doble sentit: únicament les mares es poden ocupar dels seus fills i ser mare significa tenir un cos més lleig.