dimarts, 20 de febrer del 2007

El Congrés recomana que no es regularitzi la prostitució

Encantada, estic encantada! Els i les que em coneixen saben que sóc completament contrària a regularitzar la prostitució, així que deuen imaginar que estic completament d’acord amb aquesta recomanació.
Al·leguen que vulnera l’article 9 i 14 de la Constitució i que entra en col·lisió amb els drets laborals. Jo vull afegir que ho considero violència de gènere, explotació sexual i una nova manera d’esclavitud.
Ara mateix mirava les notícies i han afegit les declaracions de quatre prostitutes que demanaven la regularització. Sempre que passa això li donen la veu a prostitutes a favor de la legalització. Per què?Hi ha moltes que no ho estan!
Jo entenc que es tracta d’una situació difícil. No cotitzen a la Seguretat Social, no tenen dret a cobrar la baixa quan tenen alguna contingència, no tenen cobertes les necessitats bàsiques que tenen la resta de treballadors i treballadores (com la majoria de les senyores de la neteja en domicilis particulars) però regularitzar aquesta activitat suposa donar legimitat a la relació entre la prostituta i el proxeneta i això encara em sembla pitjor.
Altres països que han donat el pas de la regularització s’ho estan replantejant. Ha augmentat el tràfic de dones i les màfies en el seu territori. Busquem una altra solució però no li donem cobertura a les màfies i proxenetes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ahir vaig sentir a la radio que el diari gratuit 20 minutos feia cas d'aquesta recomanació i decidia no publicar entre les seves pàgines l'apartat de contactes. Em sembla una bona iniciativa que espero que es faci estesa a la resta de diaris. Jo que pensava que la legalització de la prostitució era una bona sortida a aquesta situació, vaig entendre parlant amb tu i llegint algo sobre el tema que, això l'únic que faria seria legitimitzar un seriós problema més que erradicar-lo. Doncs aplaudeixo la iniciativa i que s'encomani...