dijous, 22 de febrer del 2007

El meu alcalde, Jordi Hereu


Ahir vaig anar a un dinar de joves professionals amb l'Alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, organitzat per la Fundació Rafael Campalans.

Què us he de dir? A mi l'Alcalde Hereu m'agrada molt. Ja m'agradava abans, quan no era Alcalde i això no canvia perquè comparteixo amb ell molts punts de vista sobre la política, sobre el partit i sobre la nostra ciutat.

El seu discurs d'ahir va estar recolzat sobre els tres eixos que ell considera principals en el seu treball per la ciutat. Va dir moltes més coses però jo vull fer un petit resum dels temes que em van interessar més.

El primer, la dignificació de l'espai públic com eix de la convivència. Va fer una reivindicació del treball dels governs municipals anteriors que van invertir en un reequilibri dels barris i que una de les línies de treball que proposa en el futur és continuar invertint en l'acondicionament (manteniment i millora) de l'espai públic. També va parlar de seguretat recordant que la premisa de treball de l'equip de govern és la proximitat i aprofundir en la prevenció sense deixar de banda la reacció. Va insistir molt en que això no era un slogan sinó una pràctica quotidiana.

El segon eix és la cohesió social i en aquest punt va incidir molt en que una condició per què la ciutat tingui perspectives de prosperitat és un desenvolupament econòmic. En aquest eix inclou la necessitat d'homogeneitzar les condicions dels ciutadans i ciutadanes de tots els barris, trencar les diferències i les noves fonts d'exclusió social, respondre a les noves necessitats de les noves famílies i realitzar un seguiment de l'aplicació de lleis d'ordre superior que poden suposar una millora en les condicions de vida de la ciutadania, com ara la Llei d'Autonomia Personal.

El tercer eix, com no, la promoció econòmica. Per ell les ciutats han de col·laborar en l'anàlisi de les potencialitats i enfrontar objectius ambiciosos, elaborant estratègies conjuntes amb altres institucions.

No m 'extendré molt més, suposo que la Fundació farà una transcripció del discurs però m'agradaria molt recollir aquí una frase que em sembla molt característica de Jordi Hereu i que defineix molt el seu tarannà: "No hem de convertir els reptes en problemes sinó en oportunitats"

5 comentaris:

Amparo ha dit...

A mi me gustó especialmente cuando dijo lo de "Barcelona els cuidarà". Da gusto volver a votar por alguien en quien creo.

Lucía Solís ha dit...

A mi també em va agradar això. Dir que hem de garantir la tranquil·litat de les persones que no pateixin que Barcelona les cuidarà em sembla un repte maravellòs. El que volem per la nostra ciutat, que sigui amable, activa i amb sentiments.

garmir ha dit...

Hola:
L´autèntic repte seria l´alternança a l´ajuntament de BCN que no ha conegut altre govern que no sigui encapçalat per el PSC, sería una gran higiene democràtica.

Lucía Solís ha dit...

Ha estat encapçalat pel mateix partit però per diferents persones: Narcís Serra, Pasqual Maragall, Joan Clos i, ara, Jordi Hereu. Crec que també és una manera de renovar encara que sigui sota les mateixes sigles. Està clar que el projecte és de partit però l'accent el posen les persones. No oblidem tampoc que el PSC no governa sol.

garmir ha dit...

Hola:
Lucia, no acabo de estar d´acord amb tú, molts d´aquests alcaldes que esmentes han estat substituits a meitat de mandat sense ser escollits com a caps de llista per els ciutadans, Hereu es el cas més evident.El Psc no governa sol a l´ajuntament de BCN, peró la resta l´obedeixen com un súbdits al reí. En fi , el 27-M, sortirem de dubtes.
Una cordial salutació.