dimecres, 21 de febrer del 2007

M'agrada la moda però no la violència

Aquests dies estic molt productiva i és que les notícies em provoquen ganes d'escriure.
L'última ha estat la campanya publicitària de Dolce & Gabbana. Ja sé que escrivint li fem encara més publicitat però m'agradaria aprofitar-ho per fer una crida a la denúncia d'aquest tipus d'accions.
Portem molts anys queixant-nos de l'ús de la imatge de les dones als mitjans de comunicació i, més encara a la publicitat. En aquest cas veure una model subjectada per les mans en actitud de submissió mentre altres models masculins miren m'ha semblat d'un mal gust extrem.
Ja sabem que es tracta d'una marca transgressora i que juga amb la sensualitat però d'aquí a fer una mena d'apologia de la violència de gènere... Fins i tot, m'atreviria a dir que va en contra de l'esperit de la Llei contra la violència de gènere i de tota la feina realitzada durant molts anys per corregir actituds que són un delicte en l'actualitat.
Espero que sigui retirat i que serveixi com a reflexió del que no ha de ser la relació entre homes i dones.

4 comentaris:

Amparo ha dit...

Pues es verdad ¡estás imparable! Bienvenida al cyber y felicidades por el bloc. Me gusta mucho que cuando decides ser menos seria te de por comentar Babel.

Respecto a D&G, me da lo mismo que comentar el patinazo que han dado contribuya a aumentar su fama. Hay que hablar de las malas prácticas, sobre todo cuando se realizan en un sector tan sibilino como la (mala) publicidad. !Más felicitaciones por tomar posición desde tu bloc!

Por cierto, estás muy guapa en la foto. Quién te la hizo debía ser una artistaza ;-)

Te voy a resesear pa no perderte de vista.

Anònim ha dit...

Coincideixo plenament. No podem tolerar que imatges d'utilitzacio i submissio de les dones puguin esser usades com a imatges publicitaries amb les que comerciar.

Anònim ha dit...

Amb tots els meus respectes per la problemàtica de la violència de gènere crec sincerament que les autoritats i molta gent està pixant fora de test, ja que jo encara no veig enlloc la relació d'aquest anunci amb la violència de gènere. Crec més aviat que es una escandalització (lògica, si més no) d'un fet tan normal com és la sexualitat dels adults, en que una dona rodejada de mascles ja es considerada que té de ser violada... Però realment s'heu fixat amb la cara d'aquesta noia i en la posició en que es troba??? A mi només em ve al cap un joc sexual en que ella hi dona tot el seu consentiment, tal i com té de ser en persones adultes. S'ha aixecat molta polseguera per res, i a més s'ha gastat una munició preciosa disparant contra aquest anunci, cosa que deix de banda les causes reals d'aquest problema tant greu que es la violència de gènere. No vull ni pensar amb la multitud d'homes i dones que realitzen (per gust i amb consentiment d'adult) pràctiques sexuals, diguem-ne, "atrevides" i s'han sentit, com jo, aludits i titllats de maltractadors només perquè considerem que aquest anunci está a les antípodes d'un fet tan reprobable com aquest. Sino mireu-vos moltes de les opinions de moltes dones sobre aquest anunci que confesen, amb plena llibertat i amb autonomia, que els hi encantaria estar dins l'anunci i que aquests tios "maltractadors" les exiten moltíssim. Aquesta va ser la reacció d'una amiga meva que precisament es feminista (o si considera) i que dedica gran part del seu temps a la lluita diaria i REAL dels drets de les dones. Un d'aquests drets es el de viure la sexualitat com es vulgui, i no com t'imposi la societat que la tens de viure, com ha passat amb aquest anunci.
Per cert, a mi no em diu res la moda i mai, mai , mai els hi compraré res, a aquests de D&G...

Lucía Solís ha dit...

Estic completament d'acord amb que s'ha de viure la sexualitat com es vulgui. No ho dubto però això forma part de la vida privada de cadascu/na. La publicitat és pública i la veu tota mena de persones. En el que discrepo és en l'actitud de la foto que jo trobo de és de sobmetiment de la dona. M'encanta que hagi dones que els hi agradi aquesta actitud en la seva sexualitat perquè la poden escollir però no crec que sigui un bon model per a persones que no saben entendre i/o respectar el que una dona vol o no en un moment donat.