dilluns, 12 de febrer del 2007

Portugal i l'avortament

Ahir Portugal es va pronunciar a favor de l’avortament legal sense supòsits durant les 10 primeres setmanes de gestació (El Pais). Malgrat que la baixa participació no fa vinculant aquest referéndum, crec que és una bona notícia per a les portugueses que ja no es veuran obligades a complir amb algun des supòsits que marcava la llei. Una llei amb unes característiques molt semblants a l’espanyola però amb més dificultats degut a la rigidesa dels metges. Esperem que la majoria socialista al Parlament aprovi la nova llei. Enhorabona!!!!
Sóc una ferma defensora d’una llei de terminis. No hem de penalitzar a les dones que volen exercir el dret a decidir sobre el seu cos. La llibertat reproductiva ha d’acollir a totes les dones que volen avortar, sigui quina sigui la raó, també a les pobres. Sabem que les dones amb recursos tenen la possibilitat d’acudir a metges privats, encara que l’avortament estigui prohibit o restringit com és el nostre cas. Són les pobres les que han d’enfrontar una embaràs no desitjat o un avortament perillòs.
Malgrat la llei de supòsits que tenim al nostre país encara ens enfrontem a casos com el de fa unes setmanes. Un nombre important de dones van haver de ser hospitalitzades per utilitzar un protector gàstric com a mitjà per interrompre el seu embaràs. Un mètode molt perillós que es pot trobar a internet d’una manera molt senzilla.
Hem de fer una reflexió sobre aquest tema. Si escrius a algun cercador d’internet la paraula “avortament” està ple d’entrades en contra. No crec que aquesta sigui l’opinió majoritària al nostre país però si la més activa.
Cal una major informació sobre la salut sexual, l’anticoncepció i la interrupció de l’embaràs. Sobretot entre les dones joves que continuen sent les més afectades pels embarassos no desitjats.

1 comentari:

Lourdes Muñoz Santamaría ha dit...

Lucia estas molt atenta i productiva. És important lo de Portugal, però la baixa participació fa pensar si quan les afetades som les dones ...
tot i que per sort el govern diu que impulsarà la llei