dissabte, 30 de juny del 2007

És la política motor de canvi?

He trobat una entrada sobre un comentari del Jordi Hereu, alcalde de Barcelona al blog del meu amic Francesc Cayetano, al programa de TV3 El Club.
Sembla que ha dit una frase que l'ha fet pensar. "Em preocupa que la gent pensi que la política no pot canviar la realitat".
En un moment com aquest penso que és una bona reflexió per crear un meme. Passar aquesta pregunta a alguns amics i amigues per saber que en penseu. La meva opinió, obviament, és que si és un motor de canvi però hauríem de fer una reflexió de per què la gent se sent tan llunyana de la política. Som els polítics i les polítiques persones que vivim lluny de la societat, del dia a dia? És per aquest motiu pel que es pensa que la política no pot canviar la realitat?
Us animo a fer una reflexió sobre aquest punt. Li passo aquest meme a la Lourdes, la Carme i la gent de Temps de canvi.

4 comentaris:

Lucía Solís ha dit...

Si cliqueu a Temps de Canvi, trobareu la primera resposta.
Molt interessant!

Amparo ha dit...

Mira, tenia una respuesta muy elaborada, pero voy a atajar.
La política sí es motor de cambio porque la política la hacemos todos: los que os dedicáis a la política, los que pertenecen activamente al AMPA, los que colaboran con la asociación de vecinos, los que envían cartas a presidentes para que liberen a un preso, los que dicen pasar de política y por eso se montan un sistema de vida alternativo para presionar a la cosa pública, etcééééétera.

Quienes dicen estar lejos de la política seguramente formaron parte de los millones de personas que hace cuatro años salieron a la calle en España para protestar contra la guerra de Irak en la que nos metió Aznar. O del otro millón de personas que salió a la calle para decir basta ya cuando el 11-M y las mentiras de Acebes, vamos que cuando creen que hay que moverse, se mueven.

Otra cosa es que el pueblo participe más o menos en los procesos electorales. Ahí tienen una tarea los politólogos, los sociólogos y hasta los ufólogos.

Quizá el error de los políticos haya sido querer abarcar más pastel del que les tocaba. No se puede ser de centro-izquierda por decisión unilateral cupulativa. Hay que transmitir más ideología y darle menos cancha al marketing. Menos consignas y más revolución. ¡Anda que no hay cosas por las que revolucionarse todavía!

Muas

garmir ha dit...

Politica és tot, desde quan creuem un semáfor, doncs algñun politic ha decidit on possar-lo fins a la alta politica, per iaxò és un error menysprearla, politica sí és un motor de canvi, politica es aplicar recursos limitats per satisfer necessitats il-limitades, també és una lluita noble de idees per tal de resoldre els problemes dels ciutadans.
Decididament, la politica SÍ es un motor de canvi.

Lucía Solís ha dit...

Olééé! Estic encantada. Visca la revolució! Visca la implicació!