dijous, 7 de juny del 2007

Prostitució, un debat obert

Fa un temps que la prostitució ha entrat en debat. Hi ha opinions a favor de la seva regularització i altres en contra (en aquest punt m'hi trobo jo)
Us faig un link a un article publicat al Pais sobre aquest tema. Està signat per Amèlia Valcárcel, Victoria Sau, Cèlia Amorós, Teresa Gisbert, Rosa Cobo, Inmaculada Montalbán y Alicia Miyares. El meu posicionament en aquest sentit es recolza en les seves idees. Com podeu llegir en aquest article es defensa que vulnerabilitat, marginació i pobresa són les causes que porten a la prostitució, no les seves conseqüències.
Amb la meva defensa de la no regularització no vull criminalitzar a les dones que es prostitueixen sinó que s'ha de lluitar contra les màfies que abusen de la seva explotació personal.
Fa uns mesos unes dones que treballen en una ong d'ajut a dones maltractades i amb prostitutes, em comentaven que les vexacions que pateixen aquestes dones són horribles i que molts dels seus clients les maltracten fins a límits increibles. Qui paga mana!
Des d'aquí vull dir que la prostitució és una forma de violència de gènere i una discriminació.

4 comentaris:

Carme Sànchez Martín ha dit...

Veure per determinades carreteres del nostre país a dones exposades com si fossin mercaderies m'ha produït, des que era ben petita, una angoixa molt gran. Mai m'ha entrat en el cap que una dona vulgui "dedicar-se" a prostituir-se, com tampoc que una dona vulgui ser maltractada i vexada, per la qual cosa estic d'acord: la prostitució és una forma de violència de gènere i una discriminació.

Anònim ha dit...

Tot i que és evident que s'ha de culpar als responsables de totes aquestes vexacions (màfies, hauríem de ser valents i culpar també els clients. Aquesta excusa de "si hi ha oferta i demanda, no hi ha cap mal" no em serveix en absolut.

Joan S.

Anònim ha dit...

estas per la NO regularització de la prostitució?
I critiques que existeixin Màfies? Com podràs lluitar contra les mafies en un sistema submergit, que precisment la no regularització es el que més les incita ?
Jo de tu m'ho faria mirar noia!

´´ ha dit...

En mi opinion la prostitucion deberia que ser una actividad regulada , legal donde se respetaran las condiciones laborales , la prostitucion voluntaria no es mala , lo malo son las mafias , el sexo no es moral , lo inmoral es que se obligue a las personas a actuar en contr de si voluntad .

Por otro lado decir que existe la prostitucionmasculina tanto con hombres como con mujeres . no creo que sea un problema de genero como de ESCLAVITUD , potenciado desde el Estado con una doble moral , no actuan para regularizar la situación pero afirman estar en contra de la explotación , un poco raro si que es , si una persona decide en libertad cobrar por sexo porque no puede ?