diumenge, 19 d’agost del 2007

Definición de feminismo


Me parece interesante aclarar qué significa para mi el feminismo y he encontrado algo con lo que me siento muy identificada. Si buscais por internet encontrareis mas pero esta me gusta...
Feminismo para principiantes .El feminismo es un impertinente por que cuestiona el orden establecido desde que nació, y ellas, las impertinentes del siglo XVIII terminaron en la guillotina mientras que ellos pensaban que las libertades y los derechos sólo correspondían a los varones (Nuria Varela)
Fuente: Nuria Varela; Feminismo para Principiantes, Ediciones B. Barcelona España
Subió a conferencia el 17 de Mayo del 2005
(mas)

9 comentaris:

garmir ha dit...

Hola:
Bona definició. Interessant com sempre el teu blog.Per apendre.

Salva ha dit...

hola Lucia,
Crec en la igualtat i no tant en la discriminació positiva.
perque per mi es un altre tipus de machisme.
tu que creus?

Lucía Solís ha dit...

Hola Salva,
La discriminació positiva és un mecanisme per arribar a la igualtat. Està clar que els canvis no es poden generar d'una manera automàtica ja que la cultura social està molt arrelada. Un cop que hem acceptat que existeix una diferència que col·loca a les dones en una situació menys privilegiada que la dels homes hem de buscar la manera de promoure la igualtat d'oportunitats. Les accions positives estan pensades en aquest sentit.
Tu recordes quan erem petits i jugàvem a fer curses? En el meu entorn sempre deixàvem sortir abans als nens o nenes que corrien menys per estar en igualtat de condicions. La discriminació positiva ve a fer el mateix, donem avantatge als que tenen menys possibilitats perquè d'una manera natural no serà així.
Espero que això pugui aclarir el que penso.
Gràcies per comentar les meves entrades.

FRANCESC CAYETANO ha dit...

Jo tenia una concepció del que era el feminisme equivocada. Gràcies a tu i a la nostra amistad de ja fa uns anys vaig poder entendre la veritable idea del que significa ser feminista i d'allò que el feminisme comporta. Gràcies de nou per treure'm de la meva idea equivocada. Ara entenc que feminisme és sinònim d'igualtat i no prevalència i poder d'un gènere sobre l'altre. I entenc, com molt bé tu dius, que la discriminació positiva és necessària per assolir la plena igualtat.

garmir ha dit...

Hola:
Jo també crec en la discriminació positiva, en tots els ámbits de la vida, es una mesura proteccionista davant el darwinisme social.

Lucía Solís ha dit...

Me n'alegro molt de sentir opinions d'homes a favor. Això significa que estem aconseguint apropar-nos als homes i no crear enfrontaments. Hem de caminar junts cap a un futur en igualtat.
Garmir, m'encanta reconéixer el teu no-liberalisme.

´´ ha dit...

La discriminación positiva es buena , otra cosa es el sistema de porcentajes , pero lo que no puede ser es que a una chica de treinta años le pregunten en las entrevistas sobre que intenciones de maternidad tiene y eso sea algo que la perjudique o que el fisico sea una cualidadbasica para un puesto de administrativa . Yo soy feminista , mis parejas siempre han sido mujeres ( creo que lo seguiran siendo ) y me molesta que las discriminen o miren como objetos .

Lucía Solís ha dit...

Ese es el punto de vista androcéntrico por eso hemos de trabajar por borrar esos estereotipos y defender la igualdad de oportunidades. Hasta que no se entienda así de una forma natural tendremos que tomar medidas para corregirlo.
Gracias por vuestras opiniones.

garmir ha dit...

Hola:
Un home i una dona socialment son iguals, altra cosa es que la societat vulgui o no admetre-ho.Aqui crec és la batalla per els propers anys.