dissabte, 25 d’agost de 2007

UPN, l'avortament i PSN

Ahir llegia a El Pais un article sobre l'exigència dels socialistes de Navarra a UPN que les dones d'aquesta comunitat puguin avortar en el seu territori.
Ja era hora! Fa vint-i-dos anys que es va aprovar la llei de l'avortament a Espanya i a Navarra encara no ha arribat. Me n'alegro molt de que algú, a la fi, posi aquest tema sobre la taula. És increible que les dones s'hagin de desplaçar a altres comunitats, si no és ja difícil a sobre has de traslladar-te a Saragossa, Madrid o Euskadi.
Espero que el tema es solucioni

15 comentaris:

francis black ha dit...

No entiendo , en base a que no pueden abortar y les financian todo ? eso es dar conotaciones de moralidad a un acto medico legal , es como si no dejan hacer un trasplante o curar una cirrosis . Vaya peña .

Lucía Solís ha dit...

Esa doble moral de la derechona casposa.

garmir ha dit...

Hola Lucia:
Ves per on aqui em trobaràs a l´oposició, quan defenso al PP es precisament per això per la seva defensa de la Familia i d ela Vida , l´avortament és per a mi atemptar contra la vida sagrada , hi estic radicalment en contra , és el programa social de la dreta, a les mares ja els li donarem ajudes, el que sigui, ja les protegirem,peró la vida és sagrada i no es pot interrompre amb avortaments, espero que la UPN es mantingui ferma , no com aqui Catalunya on la liberal CIU aquestes coses les tolera, en canvi el PPC no.
La vida és sagrada, l´avortament es possar fi a una vida , no em sembla bè.
Sento discrepar aquest cop.
Una abraçada.

francis black ha dit...

Garmir

Bueno tu estas en contra del aborto , es una postura , pero el aborto es legal y lo que no puede hacer una comunidad autonoma es crear una especie de oasis juridico , con esta teoria en Cataluña podriaS sacar de la seguridad social a los fumadores y en Galicia a los alcoholicos o drogadictos . Hay que ser serios esto es un estado de derecho no una finca privada.

Anònim ha dit...

El que és una vergonya i de molt baixa moral és que preferiu treballar al costat del PP que amb l'independentisme basc democràtic de Navarra.

Una vergonya que com a persona d'esquerres t'hauria de fer pensar.

garmir ha dit...

Hola:
La UPN es lo más parecido a la CSU socialcristiana bávara, un ejemplo donde se deberian mirar los partidos conservadores españoles,las CCAA tienen diferentes legislaciones sobre un mismo tema, luego hasta cierto punto encuentro comprensible que la UPN obstaculize el derecho al aborto.

Bruguers ha dit...

I jo convençuda que a Espanya estava legalitzat l'avortament. Navarra és Espanya?
Fora conyes, que no fa cap gràcia, és una vergonya que qui precissi un avortament per la raó que sigui hagi de sortir del seu territori.
Com diu "l'anònim" a mi també em fan un mica de ràbia segons quins pactes.

Salva ha dit...

Hola Lucía,
jo estic a favor de l' avortament sense cap mes traba que la voluntat de la dona a ser o no mare.
Garmir, el que no és tolerable és la desatenció de l' infant.
Coneixó casos d' adolescents que han sigut mares peró continuen fent vida del que son: adolescents i pert tant continuen anant de farra tan o mès i deixant el fill a l' avia que és qui realment el cria.
També estan els casos on no hi ha l' avia i els deixen sols durant hores o dies sensers.
Pensa si no és això més pecat que lo altre

Francesc Cayetano ha dit...

Totalment a favor de l'avortament. No sabia, fins a aquesta notícia, que a Navarra encara estava prohibit

Montse ha dit...

No ho sabia això, pensava que l'abortament era lliure a tot el país, quina vergonya que en aquests temps encara, s'hagi de posar traber a una decisió que en realitat ens pertany a nosaltres les dones.
Em pensava que vivia en una societat lliure, però ja veig que no.
Tothom es lliure de prendre les seves decissions, i si més no, realtives al teu cos.
Espero, que d'una punyetera vegada es solucioni un tema , que jo em pesnava que ja estava solucionat.

Gato encerrado ha dit...

Me parto de risa cuando veo que los hombres politicos y los curas opinan sobre ese tema.
Las mujeres tenemos hijos si nos sale del---- (nunca mejor dicho).
Son las mujeres las que los paren-amamantan-visten-lavan-crian-llevan al cole-medico-se preocupan-ayudan con los deberes-llevan a la cama-etcetcetc; una serie de tareas obligatorias de por vida para la mujer, asi que ella elige. Y punto.

zel ha dit...

Caram caram quines opinions llegeixo al blog, Luc�a que feia temps no llegia! Totalment d'acord amb cumplir la legalitat, per aix� �s legal, i m�s encar, qui s'ha cregut que pot opinar sobre el que vol fer una dona, a decidir per ella? Jo tampoc sabia aix� de Navarra. Salutacions i for�a. Per cert, hem triat el mateix model de blog, per� de diferent color! Deu ser que jo ho veig m�s fosc, tot plegat...

El blog del Xavier Ollonarte i Rovira ha dit...

Hola Lucía,

Jo em defineixo d'esquerres i molt catalanista. No obstant això, crec que el tema de l'abortament és l'assassinat d'una vida humana i, per tant, stic en contra de l'abortament.

Abans de fer alguna cosa l'hem de pensar molts cops. Actualment, hi han molts mitjans per evitar tenir els fills.

Moltes gràcies.

Rep cordials salutacuions del Xavier Ollonarte i Rovira.

Eva ha dit...

Vaya! yo tampoco tenía ni idea, ni me lo podía imaginar! Estoy de acuerdo con Francis: independientemente de la vertiente moral del tema, las comunidades autónomas no pueden eliminar prestaciones de la seguridad social así, por la jeta. Como mucho, aumentarlas. Vas mañana al médico y necesitas un antibiótico X, pero te dice "es que en Cataluña (Murcia, Baleares) no lo podemos recetar, váyase usted a Madrid (Galicia, Extremadura) que allí sí" Inaudito!

Montse ha dit...

Hola Lucía, l'has liat amb aquest tema, però em sembla molt bé, el dret a decidir de les DONES, i que només ens pertany a nosaltres.
Veig, que encara hi ha gent que no ho enten això, però bé el que es un crim, es maltractar als teus fills, tenir-los abandonats, i no cuidar d'ells, aixó es un crim!!