dimecres, 5 de desembre del 2007

Esclavas

Avui a La Vanguardia he pogut llegir un article de Joana Bonet molt interessant sobre la prostitució. La pena és que no he pogut trobar en internet una versió completa de l'article, La Vanguardia fa pagar per llegir el seu diari en internet però us faig un link a les primeres línies de l'escrit. En ell s'explica com són enganyades tantes dones per persones molt properes a elles per venir al nostre país a treballar. Són les seves parelles, cosines, amigues,... persones en les que confien i que semblen estimar-les. Quan arriben aquí es troben amb una situació completament diferent i convertides en esclaves sexuals.
La paradoxa, la pena per elles per exercir la prostitució és més alta que la del proxeneta que l'està explotant i que les condemnes per tràfic de persones és més baix que el de tràfic de drogues.
Jo continuo pensant que la prostitució és una forma de violència i que la societat ha de respondre a aquest problema. Aquestes dones, com tantes altres no han escollit "la professió més vella del món".

6 comentaris:

´´ ha dit...

Si , es un problema . Sobre la prostitución hay mil posturas y teorias , pero aqui el tema es otro , obligar a alguien a hacer algo que no quiere , mediante la fuerza , es una forma de tortura .


La Vanguardia hace el burro en su version por internet , esta perdiendo una gran cantidad de lectores que ya casi solo utilizan Internet para leer la prensa y que a los anunciantes les interesan mucho como potenciales clientes .

garmir ha dit...

Hola
Lucia, tens tota la raó, la Prostitució atempta contra els valors morals, és una lacra.

Salva ha dit...

Si et referixes a la pena que és estar sotmesa a esclavitut i amb por de les represalies que poden fer a les seves families al lloc d' origen, tens raó. Si et refereixes al nostre codi penal, no està tipificada la prostitució i sí el proxenitisme.

Unknown ha dit...

Hola Lucia,
he recibido un @ del Lobby de Dones anunciando que el próximo martes, día 18, organizan una mesa redonda sobre la prostitución a les 19,00h. en el colegio de periodistas. Puede ser interesante.
Un beso

Amor

Montse ha dit...

Hola Lucía tens raó, però tot es tant complicat, les lleis, les mafies, la immigració incontrolada,no sabem el que ens ve, la llei es queda curta, tot va malament i cada cop hi ha més injustícies.
Una ABRAÇADA FORTA

Brie ha dit...

Hola Lucia! si que llevas días sin escribir, eh? te pareces a mí :D
Estoy de acuerdo contigo, yo no me acabo de creer que haya alguna prostituta que ejerza por gusto... si con resignación, algunas, o con miedo, la mayoría... pero dudo que sea algo que se elija ser cuando eres pequeño, no?