divendres, 4 de gener del 2008

Obama o Hillary


No tinc més coneixement sobre la política yankee que qualsevol persona normal i corrent del nostre pais... Així que no puc dir qui és millor candidat o candidata a la Presidència.

A banda de la meva opinió sobre la classe política nordamericana i la poca simpatia que em provoca, sempre m'he sentit més propera als demòcrates per allò de que és el més semblant a l'esquerra que tenen als EUA... En els temps del Clinton em va fer gràcia el seu vice, Al Gore, però quan el vaig sentir en la campanya cap a la Presidència... Ufff!!! Clar que no és el mateix els Estats Units que Europa ja ho sé però... Bé, me l'estic tornant a remirar ara amb el tema del medi ambient.

I per què aquesta reflexió? Doncs perquè està en plena actualitat el tema amb les Presidencials i la batalla cap a la Casa Blanca entre Obama i Hillary Clinton. Ara estem a les primàries on es decideix qui serà el candidat o la candidata de cadascun dels partits. Es tracta d'una cursa electoral molt llarga i avui s'ha iniciat a Iowa. Ha guanyat Obama. No vol dir res, encara queda molt però m'ha recordat un comentari que vaig sentir fa un temps a una tertúlia política de la ràdio. Un dels participants mantenia que als EUA guanyarà la Presidència abans un negre que una dona... Em va cridar l'atenció el comentari pel que significa, és sectari però real, oi? Quina de les discriminacions serà més forta: el sexisme o el racisme? A tots i a totes ens agradaria pensar que la societat no és així però ho és, o no?

Certament no puc opinar qui és el millor candidat o candidata com déia abans, crec que no deuen ser massa diferents però si crec que estem davant d'un moment històric important. És el moment en que existeix la possibilitat de que una dona o un negre siguin candidats a la Presidència del país més poderós, important, influent,.... (com vulgueu) de la terra.

3 comentaris:

Brie ha dit...

Es una pena que tenga que ser un momento histórico, verdad? Bueno, algún día (no creo que lo veamos nosotros) dejará de serlo. Espero :)

garmir ha dit...

Hola:
Jo segueixo una mica aquesta campanya i crec que la Hillary no acaba de cuallar, perqué llavors serien dinasties qui manarien als USA doncs als Bush els succeixen de nou, els Clinton.
MIra a França, la Segolene Royal curiosament, no va aconseguir un gran recolzament de dones, aixi no sé sap, ben bé , les causes.

Amparo ha dit...

He ido siguiendo la campaña de Obama porque me apunté a su lista de distribución y digitalmente es impecable. Los contenidos son los mismos que los de Hillary, poco más o menos, pero izquierda no es. Quizá es menos centro derecha que ella, no sé, eso mejor que lo diga el Colomer.
Por cierto. George Clooney es uno de los "supporter" de Obama.