dimecres, 13 de febrer del 2008

La vaga de mestres

Sóc una mare emprenyada. No entraré en el fons de la vaga. Si tenen raó, si no... És igual. El problema es un altre. El problema l'han generat a les famílies que, a la força, ens hem hagut d'afegir a la vaga. És igual si estàs d'acord, si no, si saps de que va o no. Fas vaga per nassos perquè no pots deixar la teva filla a l'escola.
La meva filla va a l'escola pública per elecció nostra i la volem defensar perquè pensem que s'ha de garantir la qualitat de l'ensenyament públic en aquest país i per principis.
Vam tenir la sort de que ens toqués l'escola escollida en primera opció i des de P3, ara ja fa primer, no hem tingut cap queixa de la seva escola, el CEIP Sant Joan de Ribera al Districte de Sant Martí. Però no estic gens contenta amb la gestió que s'ha fet d'aquest conflicte "laboral".
El dilluns dia 11 ens donen una circular informant que tot el professorat a excepció d'una mestra secunda la vaga del dia 14 i no ens donen cap explicació més. Simplement tanca l'escola. Esperem que dimarts, dia 12, es doni alguna altra informació, encara que sigui l'AMPA dient que fem amb les criatures. No es dóna cap instrucció sobre què podem fer el dia de la vaga. El mateix dia comencem a veure notícies sobre si s'han de garantir serveis mínims o no. És en aquest moment quan decidim trucar a la directora per demanar una resposta i així ho fem el dia 13. La resposta de la senyora és que no està clar que es tinguin que garantir serveis mínims, que el claustre es reuniria al migdia i que ja ens dirien el què. Total, res! Ni serveis mínims, ni solucions, ni res... Una altra circular ratificant-se i, A SOBRE, amb una nota afegida de l'AMPA que recolza la vaga. En nom de qui? Jo sóc de l'AMPA i ningú m'ha convocat a cap assemblea per decidir això.
Suposo que el professorat no considera que ofereix un servei públic com la resta de treballadors i treballadores de l'Administració i, per tant, que es passa per allà on vol garantir un servei.
Accepto i defenso el dret de tothom a fer vaga però no acceptaré que la seva imposició signifiqui, de cap manera, que li dono el meu recolzament i, des d'aquí, vull deixar clar que la meva filla no ha anat al cole perquè ningú m'ha garantit la seva atenció i ha suposat un transtorn molt gran per nosaltres ja que no tenim amb qui deixar-la per poder anar a treballar.

7 comentaris:

garmir ha dit...

Hola Lucia:
Jiji, et recordo que ets del PSC , partit defensor de la escola pública i que durant els 24 anys de govern de CIU a través dels sindicats propers montava uns "pollastres" que deu n´hi dó.
Sento i lamento que a tu i a la teva parella us hagi afectat , peró la vaga és un recurs molt d´esquerres.
Lucia, No serà que té en aquest cas més preponderància la teva militància al PSC que el dret de vaga que.....curiosament es fa contra un govern "amic" del PSC.
La major part de profes públics son votants acèrrims del PSC com a França, una "casta privilegiada".Se´ls ha de cuidar....que ve el 9 de Març.
No t´enfadis ho he volgut fer el comentari amb una mica d´humor irónic per animar el Blog.
Edmundo.

Què t'anava a dir ha dit...

Crec que això de la vaga és un gran putada pels pares. Però a vegades això és una inversió de futur. Llàstima que no estigui tot ben organitzat i hi hagi algun servei alternatiu. Però crec que és una inversió de futur. No tinc fills, per tant, puc dir no m'he vist afectat. Potser en el teu cas reaccionaria d'una altra manera.

Lucía Solís ha dit...

No, Garmir. No és això. Jo sóc bastant anti vaga. Quan he volgut fer vaga l'he feta però quan no he volgut m'he vist obligada a amagar-me per treballar i em molesta molt que es pugui pensar que les famílies hem recolzat la vaga perquè no és així.
Jo defenso l'escola pública i puc dir que l'educació que està rebent la meva filla és de gran qualitat. També la defensava quan governava CiU malgrat que no va invertir-hi el que calia. Es nota una diferència important d'un govern a l'altre. Només amb el nombre de professorat contractat ja es veu la prioritat que se li dóna al tema des d'una ideologia o des de l'altra.

Anònim ha dit...

Respecto el dret de vaga, però tot plegat ha estat "delirant". Ni els mestres han difós amb claredat el motiu de la vaga ni la conselleria ha estat capaç d'aclarir si els mínims permetien als pares dur els fills a l'escola. El comunicat del departament d'educació deia el següent "la direcció dels centres, coneixedora de la presència de personal docent, podrà decidir (d'acord amb les famílies) l'organització de l'atenció durant la jornada". Com podeu veure no aclaria res.
Ni m'agradava la situació de l'escola pública amb CIU ni m'agrada ara. Crec que cal ser valen i retirar les subvencions a l'escola concertada, especialment a la concetada religiosa.
I per cert, ara no hi ha gaire més mestres que quan manava CIU, ara hi ha menys interins. I si la natalitat torna a baixar ja veurem que es fa amb l'excedent de funcionaris.

´´ ha dit...

Pues en francia les pagan hasta cuatro meses y aqui dia de vaga dia que no cobras , asi que el derecho a vaga es muy relativo y realmente has de estar quemado para ir perdiendo dias de sueldo . El tema lo desconzco , pero esta claro que para los padres es una putada .

Brie ha dit...

Yo que trabajo en un cole privado me enteré de la huelga el mismo día que la hicieron (como no tengo churumbeles...). He estado tan desconectada que no tengo ni idea de qué iba la huelga... pero entiendo que el derecho de los ciudadanos debería estar por encima del derecho a la huelga. No a las huelgas sin servicios mínimos garantizados!! :D

Montse ha dit...

Hola Lucía, per fi tinc un dia una mica bo per cisitar-te.
Els meus fills varen patir la vaga, el gran va anar a la manifestació, i el petit a casa, no van haver serveis mínims, o sigui que si jo no arrivo a estar de baixa, on es queden els nens?
Jo he fet vagues però s'ha garantit el serveis mínims.