dimarts, 11 de març del 2008

Estatus de víctima

Vagi per endavant el meu condol per la mort d'Isaias Carrasco. Vull dir que jo mateixa vaig fer un post sobre el seu assassinat. No és la meva intenció ferir a ningú. Només vull fer una comparació.
Isaias va ser la primera víctima de la banda terrorista ETA (i espero que la darrera)aquest any. Tothom ha sortit al carrer, les portes dels ajuntaments han estat l'escenari d'actes de repulsa i, evidentment, el terrorisme ha tornat a ser una de les principals preocupacions de la ciutadania. Durant els darrers 4 anys han mort 5 persones víctimes d'ETA.
Aquest any ja portem 17 dones assassinades, víctimes de terrorisme masclista (i no puc comptar quantes durant els darrers 4 anys). L'altre dia llegia que, segons el CIS,la violència de gènere l'any 2004 era el cinqué problema que més preocupava a la ciutadania espanyola. El novembre de 2007 és el desé. Què passa? Ens hem acostumat? Pensem que amb la Llei Integral contra la violència de gènere en tenim prou? Entenc que és una altra conseqüència de l'androcentrisme de la nostra societat que fa del terrorisme un problema polític però deixa la violència de gènere en l'àmbit privat.
Sobretot vull que s'entengui que estic d'acord en les mobilitzacions contra ETA només demano que es faci el mateix quan s'assassini a una dona perquè també és un problema social si mirem les estadístiques.
També vull agrair que en aquesta campanya s'hagi parlat més dels drets de les dones i que quan li van preguntar a Rodriguez Zapatero a l'entrevista de l'altre dia a Telecinco va posar com a prioritat més polítiques per promoure la igualtat.
Malgrat això demano que l'estatus de víctima sigui el mateix per tothom.

diumenge, 9 de març del 2008

Día D

Hoy no he podido hacer de interventora. En esta ocasión ha pesado mas mi papel de madre y me he quedado en casa. Paula está con gripe y el día se presenta largo. Se me hace extraño. Desde que empecé a militar en el PSC en el año 1988, no me he perdido casi ninguna jornada electoral al pie del cañón, ya sea en el colegio electoral o trabajando desde la agrupación. Hoy preveyendo que no pudiera estar en una mesa electoral tenía previsto hacer el reparto de comida a los compañeros y compañeras.
Sólo pretendo hacer una reflexión sobre lo que se mueve para que todas y todos podamos ejercer nuestro derecho al voto. La policía, los/las conserges de los espacios públicos, el personal de Correos, las personas de los juzgados, los/las trabajadoras de diferentes instituciones (ayuntamientos, estadística,...),las personas que están en las mesas y los/las representantes de los partidos políticos. Es un día grande y bonito. Excepto algunos casos en que encuentras personas que te ponen difícil la tarea.
Es verdad que da pereza pero, al final te sientes bien por haber colaborado. Sobretodo si el resultado te es favorable, jejejeje...
Bien, aquí queda este pequeño reconocimiento para todas las personas que hoy están al pie del cañón.

dissabte, 8 de març del 2008

Todos y todas somos Isaías

Me acaban de recordar una frase de Pablo Iglesias: "Los socialistas no se entierran, se siembran".
Mas de treinta años despues en España se sigue fusilando.

diumenge, 2 de març del 2008

Cita del mes de febrer 08

"No hi ha cura per a l'amor, però l'amor ho cura tot"
Leonard Cohen. Poeta, novelista i cantant canadenc.